Розов облак привлече вниманието на пловдивчани сутринта. Носеше се феерично по улиците на града и определено внесе цветна нотка в иначе скучното бяло-сиво, облякло Пловдив вече повече от месец. Някои веднага решиха, че това е внушителен розов букет - романтичен жест на някой много влюбен. Но като се вгледаха по-внимателно, видяха, че "букетът" е дърво - розово, кичесто и... изкуствено.

След което падна пак чудене - закъде се е запътило това розово дърво? Кой иска да вкара принудително в дома си пролетта, след като е очевидно, че зимата няма никакво намерение да си отива?

Наш репортер влезе в ролята на съгледвач и... "хвана" пътя на розовата приказка. Дървото се оказа шопинг маниак, защото влезе... в мол Пловдив. Оказа се, че търговският център е в пролетна акция и целият е украсен като пролетна градина. А нашето розово облаче ще е кулминацията на събитието, но каква точно - още е тайна.

По-запознати веднага направиха аналогия с Коледата в мола и прогнозираха, че играта ще е нещо от рода на: "намери розовото дърво", което пък ще се мести всеки ден. Ентусиастите ще го търсят и ще се снимат на фона на розовите цветчета, а някой от тях ще печели награда. 

Е, оказа се, че романтиката пак отстъпва място на комерсиалното, но... то пък е розово.