Част от тавана на читалище Иван Вазов в Сопот се срути заради снега. При инцидента за щастие няма пострадали, но сега сградата е неизползваема. Децата са принудени да тренират при изключително сурови условия.

Течовете от покрива са причина за частичното срутване на тавана в залата за репетиции в сопотското читалище Иван Вазов. Неизползваема е и залата за провеждане на постановки заради наводнена сцена, водата замръзва заради студените помещения.

„Това ни принуди да спрем репетициите за известно време, защото залата е потенциално опасна”, обясни Деяна Недкова - председател на НЧ „Иван Вазов” – Сопот.

В библиотеката част от книгите вече са унищожени,а стените са пропити с мухъл.

Каква е ситуацията в читалището – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

„Не гарантираме безопасност на децата. Как да едни малки деца да обясня, че не могат да излязат на сцена, защото залата се руши буквално върху главите им”, обяснява преподавателят по танци Зоя Станкова. 

От Община Сопот към момента признават, че нямат достатъчно средства за ремонт на читалището. Докато помещенията не бъдат ремонтирани, от мерки за безопасност постановки няма да бъдат провеждани.