Боклуци заливат натрупания сняг по тротоарите в Пловдив. Пешеходци хвърлят чаши от кафе, фасове, опаковки от всякакви вафли и сладкиши, просто защото не искат да задържат отпадъците до следващото кошче. Така заснежените тротоари лека-полека се превръщат в едни малки снежни сметища.

Една бърза разходка по булевард „Шести септември” от кръстовището с „Васил Априлов” до това с „Руски” показва точно такава грозна картина. Пешеходци са хвърляли опаковки веднага след консумацията на даден продукт. Шофьори са правили същото от колите си. Няма кой да събира боклуците от снега и те си стоят и красят главен булевард на бъдещата европейска столица на културата. Ситуацията е идентична и по-малките улици. В случая имаме пълната липса на каквато и да е култура.

А какво ще стане, когато снегът се стопи? Всичките тези боклуци ще се озоват по плочките. Ще газим в тях, ще ги ритаме, ще се оплакваме, ако никой не ги е почистил. Но когато стане дума ние да пазим чисто и да не хвърляме, където ни падне, вдигаме ръце.

И ето до какво води това: