Жена от Минесота не може да целуне мъжа, когото обожава. Не може дори да стои в една стая с него. Причината е, че ако го направи, има опасност да умре, информира Би Би Си, цитирана от Нова тв.

29-годишната Джоана Уоткинс страда от рядък синдром, при който имунните й клетки мутират и започват да нападат нейното собствено тяло. Заради това тя е алергична почти към всичко. Срещите между Джоана и Скот Уоткинс не са като при другите двойки.

„Скот и аз се уговаряме да гледаме филм заедно. Но няма как да бъдем в една стая, тъй като аз съм алергична към него. Затова той се разполага с лаптопа си в помещение на три етажа под мен и го гледаме, като успоредно си пишем и коментираме”, разказва Джоана. В момента тя живее в таванска стая с херметично затворени врати и прозорци и пречистващи филтри за въздуха. Важно е в помещението да не влизат никакви външни дразнители, защото те могат да доведат до анафилактичен шок с фатален изход.

Преди да се омъжи за Скот през 2013, младата жена не е очаквала нейното състояние да се усложни толкова. Тя била учителка и двамата много обичали да ходят заедно на екскурзии. „Преди 3-4 години имаше случаи, в които когато се приближа много до Джоана, тя започва да киха и й става лошо. Тогава още не знаехме за диагнозата”, спомня си Скот. Медикаментите и лечението не действат, затова двойката не знае дали изобщо нещата ще се променят.

Но Джоана е сигурна в едно – Скот ще бъде част от живота й, когато и да настъпи неговият край.