Пловдивчани се разминали на косъм от тежка верижна катастрофа на булевард „Освобождение”. Причината била шофьор, който навлязъл в насрещното платно за движение.

Ситуацията се развила около 9 часа тази сутрин. За случая ни разказа друг потърпевш водач. Той се движел по „Освобождение” в посока от ЖР „Тракия” към центъра. На десния завой до спортен комплекс „Академик” се сблъскал с неприятна изненада – насреща му изскочил друг автомобил.

Бързата реакция на шофьора му позволила да натисне навреме спирачките и да не се забие в движещата се в насрещното кола. Бързо реагирали и останалите водачи, които също спрели и се разминали с верижен инцидент. След това изчакали автомобилът-нарушител да обърне и да продължи по пътя си.

Не е ясно защо как се е озовал в насрещното. Нашият читател предполага, че е възможно да се е завъртял върху заснежената пътна настилка.

Отново ви призоваваме да шофирате внимателно и със съобразена с продължаващия снеговалеж и състоянието на пътищата скорост, за да не се стига до инциденти.