Да чакаш автобус в центъра на Пловдив и да няма къде да се скриеш, ако вали дъжд или сняг. С това се сблъскват всички жители и гости на града, които отидат на спирката от северната страна на Тунела, откъм Капана. Без значение какви са атмосферните условия, хората там трябва да стоят на открито и да чакат неясно колко време за автобус в тяхната посока. Неясно, тъй като таблата по спирките в града продължават да не дават точна информация.

Именно таблото с приблизително (по-скоро предполагаемо) оставащите минути до автобуси по различните линии е единственият ориентир, че на това място има спирка. Там няма конструкция, под която пътниците да се скрият при снеговалеж или дъжд, няма и пейки. Останала е само тънка част от тротоара, през която минават пешеходците, бутайки се с тези, които чакат автобус, видя репортер на TrafficNews.bg.

Пространство няма, защото преди няколко месеца голяма част от пешеходната зона там бе заградена с пана, които ясно показват, че там ще има строеж. Кога и на какво не е ясно. Недоволен от ситуацията пловдивчанин дори е драскал по паната с маркер, изписвайки едно кратко и ясно съобщение – „ИСКАМЕ СПИРКА”.

Да искаш да има къде да се скриеш, когато вали, и къде да седнеш и изчакаш автобус в сърцето на Пловдив. Не звучи като толкова трудна за изпълнение молба.