Опасни ледени висулки застрашават живота на минувачи в Пловдив. И докато по централните улици и булеварди мерки са предприети по отстраняването им, то в крайните квартали положението никак не е розово. За това съобщиха читатели на TrafficNews.bg, забелязали застрашителните ледени гилотини

С повишаването на температурите и топенето на леда, ситуацията става наистина опасна. Някои от висулки са с внушителен размер, сравнен от читатели със сталактитите в Ягодинската пещера. 

На косъм от подобен инцидент се е разминала наша читателка. Дамата е преминавала по тротоар в Кършияка до жилищна кооперация. На метър от нея с бясна скорост се е разбил леден блок, паднал от външното тяло на климатик. В първият момент пловдивчанката се изплашила, но след като вдигнала поглед изпаднала в истински ужас. От козирката на сградата висели висулки с размер над метър и половина.  

Положението с висящия лед от тераси, улуци и покриви е сериозно и в останалата част на града. 

В същото време от пловдивската пожарна са готови да съдействат по премахването на ледените убийци. Пожарната разполага със специализирани  автомобили, оборудвани с 30-метрова стълба, която осигурява достъп до ледените  висулки, надвиснали от покривите на високите сгради. 

Пловдивчани трябва да са информирани, че  почистването на висулките е задължение на собствениците и стопанисващите съответните сгради. 

От Общинския инспекторат призоваха пловдивчани, които забележат подобни висулки, да не се колебаят да сигнализират. Те могат да подадат сигнал на телефон 032/6111,а през почивните дни на дежурния телефона инспектората – 0877936111.

Няколко екипа на Общината,които разполагат с вишки, са готови да се отзоват на всеки сигнал.