Борбата за почистено от снега пространство е безмилостна и жестока. Шофьорите търсят място, на което спокойно да паркират колите си, без да се тревожат от лед и проблемно излизане по-късно. Пешеходците пък търсят всеки чист от сняг квадратен сантиметър и се молят да не се подхлъзнат на следващата крачка. В крайна сметка все някой бива ощетен.

В конкретния случай това са били пешеходците. Пловдивски шофьор е блокирал възможността им да се придвижват горе-долу спокойно, паркирайки най-спокойно на тротоар пред ресторант в „Кючук Париж”. Тротоарът е бил почистен до плочка от сняг – я от служители на „Чистота”, я от работещите в близките търговски обекти. От почистеното за пешеходците обаче не е останало нищо, след като автомобилът е заел цялото пространство. Снимка на нарушението ни изпрати читател на TrafficNews.bg.

Какво остава на пешеходците? Какво остава на майките с бебешки колички? Вариантите са два – газене през снега или излизане на пътното платно. Ако се движите с бебешка количка, преминаването през над 40 сантиметрова ледена преспа не е възможно. Така че шофьорът на този автомобил без да го съзнава е изпратил майките с деца на пътя, а знаем как се шофира по родните пътища…

Но нали автомобилът му е на сухо и почистено. На другите – много им здраве.