Полицай Банцов, младши инспектор от участъка в Ракитово, пиян и въоръжен, нахълтал на коледен купон и заповядал на празнуващите: "Стройте се по красота!".

Трагикомичната история се разиграла в град Костандово на 26 декември. За нея няма сигнал в полицията, но медиите били информирани от присъствал на злополучното парти.

Шефът на Районното управление на полицията във Велинград главен инспектор Йовчо Йовчев е разпоредил проверка.

Ако се докаже вината на самозабравилия се полицай, го очаква дисциплинарно наказание. Личният пистолет "Макаров" на полицая вече е иззет.

Екшънът се разиграл на частно парти, организирано в къща в град Костандово, където младши инспектор Цанко Банцов се появил пиян.

Униформеният по това време бил в болнични и си носил личното оръжие, потвърди пред "Монитор" говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Разследването установило, че Банцов изненадващо се появил на частното парти, скарал се с домакините на тържеството, извадил пистолета си и започнал да командва присъстващите "да се строят по красота".

Свидетелят разказал, че на купона присъствал бившият кмет на градчето Ясен Шишеков. Той успял да вземе оръжието на полицая и го предал в Районното управление във Велинград.

След като поизтрезнял самозабравилият се полицейски инспектор се обадил на телефон 112, за да съобщи, че пистолетът му е изчезнал или е бил откраднат.

Разследването събира показания на свидетели и ако се докаже, че служителят на реда е размахвал пистолет пред хората на купона и ги е стресирал, като ги е заплашвал, го очаква дисциплинарно наказание.

Очаква го и отнемане на правото да носи оръжие за срок от 1 година, както и парична глоба.

TrafficNews.bg