Шестгодишно момче е прието в брюкселска болница в критично състояние, след като прекара 15 часа на балкон на температури около нулата в деня след Коледа - като наказание от своите родители.

Майката му е 31-годишна французойка, която живее в Брюксел със съпруга си и доведен баща на момчето - 21-годишен белгиец, съобщава "Индипендънт", цитиран от offnews.bg. Родителите са оставили детето на балкона на жилището си в продължение на часове, защото се хранело с храна от фризера.

Момчето е отведено в болница с признаци на хипотермия, в неконтактно състояние. Неговата сестра-близначка също е отведена в медицинското заведение.

В становището на белгийския прокурор пише, че и двете деца проявят белези на недохранване, също така по тях има и следи от насилие. Близнаците не са регистрирани в нито едно белгийско училище, допълват от прокуратурата.

Доведеният баща е признал за деянието, но - според изявление на държавното обвинение - не осъзнава сериозността на престъплението. Майката все още отрича. И двамата са задържани в ареста.

TrafficNews.bg