Община Велинград да заплати обезщетение от 40 хиляди лв. на млад мъж пострадал тежко при катастрофа, предизвикана от наводнен участък на улица, реши окръжният съд в Пазарджик. През април 2010г. 18-годишният тогава М.М. се блъснал странично в стълб с автомобила си "Ровер", докато шофирал по улица във Велинград.

Вследствие на катастрофата той получил комоцио, политравми, счупване на левия крак. Лечението му продължило повече от година. Като причина за катастрофата експерти определили наводнен участък от улицата, заради хлътването на асфалта, вследствие на което се получил аквапланинк. Колата станала неуправляема и се блъснала в стълба.

Като собственик на улицата община Велинград не е направила нужното за ремонт на пътния участък и изграждането на отводнителни шахти, което би предотвратило пътния инцидент.

Съдът не уважи пълния иск на пострадалия от 70 хиляли лева, като частичен от обща сума 130 хиляди лева, защото прие, че той също има вина за катастрофата, като се е движил с по-голяма от разрешената от 50км/ч. скорост.

Решението може да се обжалва през пловдивския апелативен съд.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg