Шофирането е дейност, в която човек би трябвало да е напълно концентриран и да използва и двете си ръце. Така шансът да се стигне до инцидент намалява значително, защото времето за реакция е по-малко, а и извършването на необходимите действия в автомобила става по-бързо. Много водачи обаче използват времето зад волана, за да водят телефонни разговори. Отново я има ситуацията, в която се чува "Мразя я тази държава, в която никой не спазва закона" от хора, които сами не спазват закона.

По-лошото е, че и професионални шофьори правят това нарушение. Най-лошото е, когато те превозват не някаква стока, а живи пътници. Като шофьор на автобус от градския транспорт в Пловдив, който е уловен да говори по телефона по време на движение. Не виждаме оправдание за това негово действие в град, където риск от катастрофа сякаш има на всяко кръстовище, а в автобуса му се возят пътници, искащи да стигнат от точка А до точка Б живи и здрави.

Инцидентите с автобуси от градския транспорт не са рядкост. Надяваме се този автобус по линия 20 да не се е озовал в такава неприятна ситуация, а шофьорът му да премисли дали говоренето по телефона си струва риска.

А и това все пак е нарушение на закона, за което човек може да отнесе глоба от 50 лева.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg