Алоизмамниците са измислили нова схема, по която се опитват да скопчат пари от наивни хора. Те се възползват от станалата напоследък много популярна Национална лотария. Звънят и казват, че сте спечелили огромна сума пари и ви искат личните данни.

Жители от Поморие изпратиха ексклузивно аудио запис, от който може да чуете целия разговор между него и измамниците. Той имал инсталирано приложение на смартфона, което автоматично записвал всеки един разговор.

Обаждането е получено от телефонен номер 0899736157. Непознат женски глас обяснява, че неговият GSM номер е изтеглен и печели парична сума 2000 лева.

Той обаче веднага се е усетил, че става въпрос за измама, тъй като не е участвал в никакви игри. Дамата обаче е настоятелна: "От Национална лотария пуснахме томбола към всички мобилни оператори, вие печелите", обяснява тя.

След като пита човека на телефона за трите му имена, но получава отрицателен отговор, веднага тръшва телефона. Най-вероятно защото е разбрала, че мъжът отсреща не е наивен и няма как да попадне в клопката й.

Флагман.Бг няколко пъти потърси въпросния номер, за да получи обяснение дали става въпрос за измама или реална печалба. Опитите бяха неуспешни, тъй като никой не отговори на обажданията.

Свързахме се и с официалните представители на Националната лотария. Оттам категорично заявиха, че това е нова измамна схема. Те не работили с мобилни оператори, а в техните томболи участвали само номера на билети. Обясниха, че са получавали и други подобни сигнали и предупреждават хората в никакъв случай да не си дават личните данни.

В бургаската полиция за не са подадени съобщения за измами от Националната лотария. От МВР също алармират гражданите да бъдат бдителни, за да не станат жертва на новата измамна схема.

TNS.bg