39-годишен мъж от созополското село Росен си отряза кутрето на лявата ръка, за да набеди управител на фирма за бързи кредити, от който взел 1000 лв. заем. Нелепият инцидент е станал на 17 октомври вечерта, съобщава faragency.bg, като се позовава на информация от полицията в Бургас.

Около полунощ мъжът се жалвал в РУП Созопол, че е бил отвлечен от петима мъже с джип. Те го отвели в гориста местност и го заставили да се обеси. След отказа му, похитеният бил върна в селото, където чрез закани и заплахи същите мъже го принудили да си отреже малкия пръст на лявата ръка.

Той обаче категорично отказал да съдейства на полицията при разплитането на случая. Разследването, в което се включили и служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас.  Бързо се установило, че става дума за инсценировка. Този септември 39-годишният мъж взел заем 1000 лв. от частна фирма за бързи кредити, но чрез 35-годишна жена от Росен, с която живеел на семейни начала.

Падежът на първата погасителна вноска бил на 15 октомври, като на следващия ден жената получила предупреждение за непогасената вноска. Подобно предупреждение получил и брата на длъжника – 44 годишен мъж от с. Росен. Той платил първата вноска в размер на 170 лева в заведение в селото. След получаване на парите той и представителите на фирмата-кредитор си тръгнали.

Малко по-късно обаче в заведението влязъл самият длъжник. Той би пиян, грабнал нож от бара и сам прерязал малкия пръст на лявата си ръка. При допълнителен разговор с полицаите мъжът признал, че по този начин искал да набеди управителя на фирмата за бързи кредити и да не връща парите. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg