За незаконно разлепени предизборни плакати в Плевен сигнализира зрител младеж, живеещ в града. Иванин Нейков твърди, че масово политическите партии не спазват издадената разпоредба от общината и лепят безразборно агитационни материали на нерегламентирани места из целия град. Стигнало се до лична инициатива на младежа, който започнал сам да ги премахва, съобщава Нова телевизия. Регламентираните места за разлепяне на предизборни плакати в Плевен са общо 40. Повечето са съоръжения тип „гъба“ или билбордове. Още в началото на града обаче забелязваме, че кметската разпоредба не се спазва и почти няма стълб или тролейбусна спирка, които да не са облепени. Лепи се върху стари плакати, съобщения - дори върху некролози. 

Оказва се, че гледката дразни не само Иванин, а и неговите приятели. Така преди седмица момчетата решават сами да отлепят незаконно закачените плакати. 

Иванин твърди, че Изборният кодекс забранява отлепянето на предизборни плакати от регламентираните места. Той обаче свалял залепените незаконно. Въпреки това получил предупреждение от служител на общината да спре с дейността си. Така и не стана ясно защо. 

От Общинската избирателна комисия не отрекоха, че партиите, които лепят агитационни материали на нерегламентирани места, са нарушители. Нито един предизборен щаб обаче не е санкциониран. Отговорът на партиите - запътили се към властта. 

Така наречената плакатна война обаче ще продължава, убедени са както партиите, така и 18-годишният Иванин. Ако се докаже, че политическа сила разлепва материали незаконно по време на предизборна кампания, следва издаването на административна преписка и постановяване на наказание от областна управа. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg