Тъй като телефонът за спешни случаи 112 замлъкна, а дежурните телефони на всички институции дават свободно, пловдивчани изпращат сигнали и предупреждения до TrafficNews.bg.

Ситуацията в Пловдив е следната:

Подлезът на Централна поща е блокиран, тъй като вътре има близо метър вода и десетки закъсали автомобили. 

Връзката между бул. "Цар Борис Трети Обединител" и "Княгиня Мария Луиза" също е прекъсната, заради дърво, което премаза беемве. Шофьорът оцеля по чудо. 

Булевард "6-ти септември" от Чифте баня в посока изток към "Билла" е непроходим, тъй като пред семинарията има езеро с дълбочина 70 сантиметра. 

Всички подлези са залети с вода. 

Булевард "България" до Езиковите гимназии е под вода. 

Голямоконарско шосе е залято, а на входа на града има няколко закъсали автомобила. 

Няма данни за наводнени булеварди в кварталите "Смирненски" и "Кючук Париж". 

Наводнено е  кръстовище на ул. "Димитър Димов" и ул. "Съединение" жк Тракия. Движението беше затруднено както за автобусите от градския транспорт и автомобилите. След края на бурята водата се оттича и движението се нормализира.

Улица "Орловец" пред ВиК е под 1 метър вода, а работещите в сградите по нея са блокирани. 

Екипи все още възстановяват светофарните уредби, които угаснаха на много места заради силния дъжд и това създаде допълнителен хаос в движение.

Доброволците  към пловдивската община са извикани, за да се включат в разчистването. Заедно с екипи на пожарната, те ще отводняват подлези, ще разчистват паднали клони и дървета.

Екипи на общинските предприятия "Чистота" и "Градини и паркове" работят извънредно за преодоляване на последствията от пороя.

Бул. Руски

Ул. Иван Вазов

Бул. "Руски"

Бул. "Христо Ботев"

Коматевско шосе

Ул. "Райко Даскалов"

TrafficNews.bg благодари на всички читатели, които изпращат снимки и сигнали за бедствието!