Миризма на фекалии на плажа в Слънчев бряг притеснява туристите. Зловонието се разнася в близост до почивната база на Министерския съвет и кара летовниците да се страхуват за здравето си. 

На плажа се влива река Хаджийска, а около устието ѝ е зеленясало от водорасли. Мухи прелитат над тях, а гларуси ровят в разлагащите се купища, пише бтв.

Морето е изхвърлило водораслите след продължилото почти 20 дни мъртво вълнение. И докато туристите не са доволни, според Лозан Митев, който е сърф учител на плажа миризмата е дори полезна.

„Туристите може би не са свикнали и не разбират, че дори това, изпаренията, които са пълни с йод и други полезни вещества, които отварят бронхиолите, другото нещо, ако човек ходи в тази кал до колене, това е изключително полезно за ревматизма”, обясни това.

В изпратените сигнали летовниците смятат, че реката е причина за замърсяването. Река Хаджийска, която се влива в Черно море изглежда чиста, въпреки това инспектори на здравната инспекция и на околната среда и водите ще направят проби.

Резултатите ще станат ясно до няколко дни, а от Здравната инспекция съветват хората да не се къпят близо до устие на река или канал поне два-три дни след буря и дъжд, тъй като се вливат наноси от речните корита.

Още новини четете ТУК