Пловдивчанин, минал през нечовешки страдания, стана жертва на „буден гражданин”.  33-годишният мъж, който е минал през две бъбречни трансплантации и преборил рака, е заварил стикер на колата си гласящ „Аз искам да съм инвалид” на подземния паркинг в мол Пловдив. Ето и цялата история на потърпевшия пловдивчанин:  

Здравейте, казвам се Христо К. на 33г. днес (18.06.2015 към 18:30) отидох със семейството си в мол Пловдив. Тръгвайки си от там някой „буден гражданин" беше залепил стикер, че и той иска да бъде инвалид като мен на автомобила ми. Карам Mицубиши АСХ (малък джип), да бях спрял на инвалидно място, но също така си бях сложил и инвалидния стикер на предното стъкло.
Така искам да кажа на индивида залепил стикера на стъклото ми как да стане инвалид като мен:

1. На четири месечна възраст да получи гломерулонефрит, който да доведе но цялостно спиране на бъбреците на 9 годишна възраст
2. Две години да бъде на хемодиализа
3. Да му трансплантират бъбрек
4. Да му открият хочкинов лимфон на 24 годишна възраст
5. Да изкара четири месечен курс на химио терапия
6. Да изкара двумесичен курс на лъчетерапия
7. Да спре да функционира трансплантирания бъбрек (на 27 години)
8. Да изкара една година и половина на перитониална диализа
9. И накрая (засега) да му трансплантират втори бъбрек

Това е накратко желанието на „будния гражданин" . Няма да му давам обяснения за шепите с лекарства които пия всеки ден откакто съм роден и ще ги пия докато съм жив.
Искам да получа извинение от въпросния „буден гражданин", за невероятната обида, която той/тя нанесе на мен и семейството ми и да обясни на четири годишния ми син, защо бях изключително афектиран и ядосан от това деяние и посегателство над моите права!

Още новини ТУК

TrafficNews.bg